Veerle Claes

Veerle Claes (°1976) is bachelor in de orthopedagogie. Gedreven door een grote interesse in het menselijk functioneren, volgde ze een vierjarige psychotherapieopleiding aan de Academie voor Integratieve Psychotherapie.

Ondertussen is ze 20 jaar werkzaam als psychotherapeut. Ze deed haar ervaring op in multidisciplinaire privépraktijken en ziekenhuizen. Het is haar passie om kinderen, jongeren en volwassenen te begeleiden op hun reis naar persoonlijke groei, herstel en welzijn. Haar geloof in de waarde van levenslang leren is de drijvende kracht achter haar professionele ontwikkeling. Ze is er sterk van overtuigd dat het essentieel is om voortdurend bij te scholen om bij te blijven met nieuwe benaderingen, wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelingen binnen de psychotherapie.

Sinds enige jaren is ze ook bestuurslid van ABP-BVP. In deze hoedanigheid vertegenwoordigt zij deze organisatie als boardmember bij de European Association for Psychotherapy.

Haar motivatie om deel uit te maken van de Belgische Federatie van Psychotherapeuten is sterk geworteld in twee cruciale doelstellingen:

  • het verminderen van wachtlijsten
  • het bevorderen van multidisciplinaire samenwerking.

Wachtlijsten verminderen: het is een trieste realiteit dat veel mensen die psychotherapeutische hulp nodig hebben, te maken hebben met aanzienlijke wachtlijsten. Ze is er van overtuigd dat we de toegang tot psychotherapeutische hulp kunnen versnellen en ervoor kunnen zorgen dat mensen tijdig de hulp krijgen die ze verdienen.

Bevorderen van multidisciplinaire samenwerking: ze gelooft sterk in de kracht van samenwerking. Door samen te werken met artsen, psychiaters, maatschappelijk werkers, psychologen, enz… kunnen we zorg bieden die de unieke behoeften van elke cliënt erkent.

Samen kunnen we bruggen bouwen en de psychotherapeutische zorg efficiënter en effectiever maken.